Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Telefonunuzu tutun, tablonun içine girin

Pera Müzesi, sanatseverleri yeni bir deneyime davet ediyor. Cep telefonlarına indirilen, 'Artırılmış gerçeklik ve görsel arama' uygulaması Blippar ile müzedeki dört farklı tablodaki karakterlerin yüzü, ziyaretçilerin yüzüyle değiştiriliyor. Ayrıca bu uygulama sayesinde eserler hakkında bilgi de alınabiliyor.

Ben de sanat eserine dönüşmek için Pera Müzesi'ne doğru yola çıkmadan önce; Justin Bieber'ın da yeni çıkan albümünü sunduğu Blippar uygulamasını denemeye başladım. Uygulama, meraklı insanlar için biçilmiş kaftan. Mesela birinin üstünde bir şey görüp beğendiniz; gereksiz yere sosyal olmanıza gerek kalmıyor. Telefonu merak ettiğiniz şeye tutuyorsunuz, nereden aldığını hemen öğreniyorsunuz. Keşke bu uygulama kişileri de tanısa diyorum. Düşünsenize; birini beğeniyorsunuz, telefonu ona doğru tutuyorsunuz. Ekranda Ali, 1.74 boyunda, mimar, bekar yazıyor(!) Ben yine belki tanımlar diye zorladım, telefonumu arkadaşlarıma doğru tuttum; tabii başarılı olamadım(!)

Pera Müzesi; dünden beri, cep telefonuna yüklenen Blippar, uygulaması ile, ziyaretçilerine farklı bir deneyim yaşama imkanı sunuyor.






YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA